Polityka prywatności

Niniejsza Polityka prywatności służy jako pomoc w zrozumieniu, jakie dane zbieramy, w jakim celu oraz do czego je wykorzystujemy.

Na stronie www.grupaset.pl można wykonywać różne czynności: kupować produkty, zapisać się na otrzymywanie newslettera, czy wypełnić prośbę o kontakt. Dzięki informacjom uzyskanym od użytkowników, możemy realizować dla nich te usługi.

§1. Administratorem danych osobowych jest Grupa SET Sp. z o. o z siedzibą w Warszawie, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000419093.

§2. Administrator w prowadzonej działalności gospodarczej przykłada dużą wagę do ochrony informacji pozyskanych w związku z prowadzoną działalnością, w tym do ochrony danych osobowych. W tym celu Administrator wdrożył niniejszą Politykę.

§3. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom trzecim, które przetwarzają je na potrzeby Grupy SET zgodnie z naszymi instrukcjami i Polityką prywatności oraz przy zastosowaniu wszelkich odpowiednich środków ochrony poufności i bezpieczeństwa informacji.

§4. Niniejsza Polityka Prywatności ma zastosowanie do danych osobowych przetwarzanych w biurze Grupy SET przy ul. Jana Kazimierza 45, 01-248 Warszawa.

§5. Zbiór przetwarzanych danych osobowych obejmuje klientów Administratora i zawiera:
  imię i nazwisko,
  adres mailowy,
  numer telefonu,
  adres zamieszkania i adres korespondencyjny,
  dane do fakturowania,
  numer PESEL.

§6. Dane zbierane za pośrednictwem strony internetowej służą Administratorowi do:
  kontaktu z klientem,
  odpowiedzi na jego zapytania,
  zawierania i realizacji umów,
  sprzedaży produktów,
  wystawiania faktur,
  wysyłania ofert handlowych,
  wysyłania informacji marketingowych i handlowych, jeśli klient wyraził na nie zgodę.

§7. Klient Grupy SET ma możliwość wglądu w swoje dane. Ma też możliwość ich zmiany, aktualizowania oraz rezygnacji z zasubskrybowanych usług.

§8. Funkcję administratora bezpieczeństwa informacji, nadzorującego przestrzeganie zasad ochrony, o których mowa w §1, powierza się Anicie Skowron – koordynator Centrum Szkoleniowego Grupy SET.

§9. Do przetwarzania danych osobowych mogą być dopuszczone wyłącznie osoby (zwane dalej użytkownikami) posiadające upoważnienie.

§10. Po zakończeniu realizacji zadań administrator danych odwołuje upoważnienie do przetwarzania danych.

§11. Upoważnienia oraz odwołania upoważnień zostają wpisane do ewidencji osób upoważnionych do przetwarzania danych osobowych.

§12. Administrator danych prowadzi ewidencję wydanych i odwołanych upoważnień do przetwarzania danych osobowych, w której określa się:
  imię i nazwisko użytkownika,
  datę nadania i ustania oraz zakres upoważnienia do przetwarzania danych osobowych,
  identyfikator, jeżeli dane są przetwarzane w systemie informatycznym.

§13. Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.
  Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.
  Operator serwisu (tu nazwa i ewentualnie adres) jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.
  Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
– dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;
– przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;
– możliwości logowania do serwisu;
– utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu.
  Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) – sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.
  Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym.
  Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.
  Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.
  Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.
  Bardziej szczegółowe informacje na temat plików (cookies) dostępne są na stronie ciasteczka.org.pl.

Formularz kontaktu

Chcesz zapytać lub przesłać opinię? Skorzystaj z formularza.

Newsletter

Dopisz się do odbiorców.

Będziemy przesyłać do Ciebie
nasz RozWojownik
i informacje o nowościach
w Grupie SET.


Grupa SET sp. z o.o. informuje, że dane osobowe zamieszczone w formularzu będą przetwarzane wyłącznie w celu udzielenia odpowiedzi na przesłaną wiadomość. Dane nie będą udostępniane odbiorcom danych w rozumieniu art.7 pkt.6 ustawy z 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Ma Pani/Pan prawo dostępu do treści danych oraz możliwość ich poprawiania. Podanie danych jest dobrowolne. Administratorem danych jest Grupa SET sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, ul.Jana Kazimierza 45 lok.AD0106.

Udostępnij
.,.